hit me hard

Underbara sommar! Jag, Ak och Vickan drog ut med båten, röda bergen. Hade lite oflyt idag. Skada nr 1, klämde mitt finger när vi skulle lägga till, ajaj. Sen när vi skulle bada var jag testkanin och hoppade i först då blir jag förföljd av en rödmanet som vill bränna mig så jag skall skynda mig och ta mig upp ur vattnet då sker skada nr 2, jag slår i och skrapar upp knät, ajaj. Hatar rödmaneter. Sen går allt vädigt lugnt och fint ända tills vi skall gå bort till bilarna. Då trampar jag på en geting, alltså skada nr 3, ajaj. Blir så trött ibland.

'

Sen blev det ett dopp i bastevik, lite sötvatten kändes gött efter en rätt salt dag. I morgon väntas ännu en solig dag så antar att det skall tillbringas vid havet. Det är så det skall vara.

Spellista ikväll
let my shoes lead me forward
- jenny wilson
satan vad ont det gör- lasse lindh
en timme en minut- kent
kylie from Connecticut- Ben Folds
första dagen i mars- Almedal
badlands- Bruce Springsteen
fall apart again- brandi carlile
your winter- sister hazel
on call- KINGS OF LEON

"Sold my bed, no need to sleep these nights
Walking rounds in search for stars these nights
The sky is perfectly brown instead of black
Let my shoes lead me forward, please bring me some luck

It's ok, hey come on, no time for education so let's go
I can't stand all these rules,
I'm gonna turn my back to everything I know
It's ok, come on, I won't do the things they learned me"





 



 


Sälja vatten?

Jag skall också bo på en båt när jag blir stor. Ha som jobb att fiska och sånt och sen när man tröttnat på ett ställe så är det bara att åka vidare. Och jag vet att det går!



Jag och Anna har spånat lite på det här med jobb och kommit fram till att vi skall sälja vatten i flaskor på stränderna för en 20kr och om man har kvar flaskan så kan vi fylla på den, gratis. Jag tror det kan bli riktigt stort.

Sth

Bra start på dagen med en mysig morgon. Sen så fortsatte den vara lika bra. Åkte till min kära hemort Stora Höga och där var det tänkt att vi skulle åkt ut till holmen och käkat lite men planerna blev lite omkastade. Det åskade och regnade så vi hamnade på karins trappa istället. Skrattat har jag gjort och druckit alldeles för mycket kaffe. Sen blev det hur som helst jättebra väder så vi drog ut på havet tillslut.
Pratade gamla minnen.
"Det börjar bli dags för mig nu. Jag har aldrig sovit under bar himmel. Jag har alltid hamnat under tältet. Eller mer som en madrass i tältet." Karin funderar.



Vi har även kommit fram till att vi börjar bli gamla eftersom vi får ont i lederna när vi suttit still för länge. Det liksom knakar.

Grusvägen som vi gått så många gånger.


inför

Vaknade av att det pissregnade ute men nu har solen kommit fram igen. Vart nere med Anna på torget och köpt lite saker som man kan behöva för att fira midsommar. Sill och sånt. Men i morgon får det hemskt gärna inte regna. Verkligen inte kul.


06 hade bra väder. 07 hade spöregn. 08 hade blåsigt men uppehåll och lite sol.

Kampfisk?

Har glömt att berätta att jag fått tillökning i min lilla fiskfamilj. Fick en fisk av Helen här om dagen, den heter Freddie och det är en tjej. Hon kom inte riktigt ihåg vad det var för slags fisk men jag har  forskat lite i detta och kommit fram till att det måste vara en kampfisk. Låter typ som kamphund. Hoppas i allafall inte att det är en såndär som biter dom andra fiskarna.

Ser ut typ precis såhär:



Så nu simmar det runt tre små glada pluttar här. Freddie, Kaj och Börje.

Grinus?

Vissa saker är svåra att tänka sig hur det skall gå till. Tillexempel som att min bror skulle tvätta sina kläder själv. Känns som om det nästan bara kan sluta på ett sätt då, i tragedi. I natt klockan 00.50 hade min bror ringt mig och jag sov så jag svarade inte. Så här i efterhand inser jag att jag borde svarat. För nu hamnade tvättmedlet i sköjfacket i stället. Ingen vidare hit. Så i morse när mamma ringde så fick jag mig ett gott skratt.

"Malin, du borde inte tvätta hemma hos mig nu. Eh, Niklas försökte tvätta igår och ja vi kan väl säga att det inte gick så bra."

Alltså tvättmaskiner är inget man bara handskas med sådär. Det kräver en viss teknik. Sån som tjejer har mer än killar.

Fick ett sms från Björn förut som hade tvättat sin första tvätt någonsin förut. Det verkade ha gått smärtfritt. Jag skällde på Björn för några veckor sen eftersom han är 20 år och aldrig hade tvättat själv.  Det var väl kul? Applåd till dig B!

Skilsmässa på gång här i vårt hem ser det ut som, lappar på allt möjligt. Så jag har vart nere på torget och köpt mat till min hylla. Sen bar det av ut på havet med mormor och morfar. Vi dörjde men det är inte så lätt att få napp när fiskarna befinner sig på 30 meters djup. Men det var liksom skönt att komma ut och andas lite igen. Feels like home to me.




Bra för att vara söndag

Idag åkte jag och Björn på en roadtrip till Kungsbacka för att besöka Freeport. Där hade jag aldrig varit och Björn hade i alla fall varit halvvägs innan. Jag åkte dit utan några som helst förväntningar. Det ända jag förväntade mig var att det skulle finnas kläder och det gjorde det men inget som passade fröken. Efter ett varv så hade Björn hittat något i ungefär alla affärer vi besökt. Flyt som han hade fyndade han en tröja på Filippa K och är nu mer än stolt över sin påse där ifrån. Själv fick jag i brist på något köpa ett par skor, inte alls dom jag egentligen ville ha. För dom jag skulle ha var försvunna inne i affären. "Finns i sjön". Kan väl säga att jag inte hittade dom. Men vad tusan skor går åt och det är roligt att köpa.
Björn Borg affären var toppen också.
Eftersom jag inte riktigt kunde få nog av shoping så svängde vi in på backaplan på vägen hem. Ingen shopinglycka för mig där heller.




Så jag åkte till Vallen och kollade matchen. 3-2 till Vallen mot Sandarna. Tummen upp!
Nu har jag lovat min gitarr att jag skall ge den lite mer kärlek så antar det är dags att spela lite. Eller kanske i morgon om Nea skall sova. Någon börjar ju jobba i morgon och det är inte jag.


:)


something I like


Tralalaladolan

Okeeey då var operationen gjord och det gick bra. Nu sitter jag här och har precis slängt i mig lite morfin blandat med björnbärsdryck. Mumms.
Hela dagen har jag nästan spenderat på torget. Gjort lite ärenden. Och träffade Helen. Och hälsade på hos mamma på nya jobbet. Finemang. Ett ärende kvar, men just nu känns det som om det får vänta lite.

I morgon är det fredag och då händer det äntligen något. Middag hos Emelie och sen är det fest. Får se vad man orkar.




I wait right here for you because nothing helps but time.

I will stay inside under my blanket and dream away.

Thinking of places we can go and beaches without ends.

Last night we had a big fight but I rather be with you.

Say you want the same thing too.

More time will make everything alright

Photographs and painted pictures of you keep me alive.

Your voice on the phone always leaves me with a smile.

And today one look, just one look of you can save me.

It's just one of those days.


Posten

Har vart på introduktioinsdag på posten. Ja men det verkar bli hur bra som helst i sommar. Börjar jobba v.26 och ända fram till 34. Hade fått brev från chefen i Stockholm : Vi skall blogga på postens hemsida om hur vi tycker att det är att jobba som brevbärare. Hur mycket  finns det att skriva egentligen? Jag sa att blogga inte var något för mig.
Nu längtar jag tills jag skall börja jobba. Typ tillbaka till verkligheten eller något sånt. Det är bra för mig med lite fasta tider. Loooove it !

Jag har vart jättetrött i flera dagar nu vet inte om jag håller på att bli sjuk eller så. Men idag har jag på något sätt fått för mig att jag skall springa upp till vallen. Vet inte riktigt hur långt det är men. Skall först ta mig till Stora Höga och det är ju en go raksträcka som aldrig tar slut. Känns inte som om det kommer gå speciellt snabbt idag heller.
Får se om jag överlever..

Tror jag blivit kompis med hunden som är här nu också. Bara att ge han massa korv.
 


Grattis Niklas

Idag tar han studenten den lilla lilla skiten.



 



Min bror och jag
vi har kramats av samma mamma.
Min bror och jag,
har gått från vått till torrt och lärt
oss skilja katt från hund.
Min bror och jag.

trött och frusen

Då var student nummer 2 avklarad. Var inte direkt på humör för något idag. Bara irriterad, speciellt på att parkera i göteborg. Om det inte finns någon infart får man hitta en egen väg. Det är mitt motto.


Karin

Imorgon hoppas jag på att få träffa hjärtat och så måste jag fixa mitt fiskespö. Tror jag borde rösta också, hmm. Borde nog ta reda på vad det hela handlar om också.

hejdå




När jag har flugit tusen mil ska jag flyga tusen till
För att göra det man måste är att göra det man vill

glory days

Om en timme skall jag åka till stan för att se Lisa och Julia ta studenten. Det är sjukt vad tiden går fort. Kändes så nyss som vi träffades varje morgon vid cykelstället för att cykla till skolan. Men nu är vi vuxna!

Och i morgon är det Karins tur, då skall vi pimpa bilen med ballonger !




05, det var tider det !




Bara du kan få mig sådär


RSS 2.0