Falskt





Det är precis vad det är och så jävla fegt att gå runt och snacka en massa bakom ryggen på någon. Ni kommer aldrig fatta försen ni står där själva och fan vad jag skall skratta då.
Och du, hur fan kan du ens ställa en sån fråga? Toppen av dumhet, seriöst. Tror du ?
Jag vet och det gör inte ni.
Skjut er !


Ett tidsfördriv att dö för


Vill du bli min ?
¨


39 trappsteg

Upp och ner upp och ner, ingen hiss. Asbra träning när man tänker efter. Har varit en lång dag och än är den inte slut. Vi började ganska tidigt i morse. När allt var inne i mitt rum såg jag inte hur jag någonsin skulle få ordning. Tur att Björn var med och styrde upp det hela. Nu är allt på sin plats mer eller mindre. Kan i alla fall vara i rummet mer än 5 min utan att få panik och det är positivt. Vickan kom förbi en sväng och fikade med oss lite, hon var sjuk, stackarn.




Tomt

I morgon flyttar jag ifrån min kära hemort Stora Höga. Kommer nog bli bra med den saken också. Har nästan packat ner allt nu i alla fall. Känns säkert. Skall smygflytta lite i kväll tänkte jag, köra bort och packa upp lite saker. Har fixat rätt mycket idag. Tog tag i en mycket viktig sak och det visade sig vara rena guldgruvan, taaaack ! Fick en kick.
 Sen så var jag med Anna på torp och där inhandlades det en hel del tekniska prylar. Anna köpte en ny mobil för just nu har hon min gamla som mot alla odds fortfarande lever. Hoppas du inte tappar bort den nya nu, det har ju hänt förr.

Det börjar växa fram små idér i mitt hjärnkontor och om det blir som jag vill kommer det bli jävligt ball. Vi skulle kunna bli någor bra tror jag. Något värt att kämpa för !




Spring så långt så ingen kan få tag på dig. När du kommit dit så springer du lite till.


Lite fel

Pepparkaksbak idag med Sandy, Anna och Sofi. Allt, nästan allt gick bra. Vi brände en plåt och det var inte bara bränt utan jävligt bränt. Pepparkakorna var verkligen svarta. Och jag och Anna höll på att kvävas av röken i det lilla köket.
 Smält socker är förövrigt jättevarmt om man får det på händerna. Sen var det dags för mig att briljera lite till i köket. Skulle bara värma lite glögg, det som är så enkelt. Redan innan jag börjat kände jag att stödet från soffan inte var allt för stort, ingen som trodde riktigt att jag skulle klara det. Kan bara säga att jag gjorde det. Glöggen blev varm tillslut när jag fått fart på rätt platta. Bara det att på plattan jag av misstag först satte på stod det två stearinljus. Dom smälte och innan jag ens hunnit säga så mycket som hjälp var det smält stearin över så gott som hela spisen. Där stod jag med en visp i handen. Hjälplös. 
Gick bra tillslut och nu har Sofi fått en ny vaxad spis och den är mycket renare än innan.  


" I d a g  s k a l l  j a g  g ö r a  e t t  g o t t  i n t r y c k ! "
Vet inte om jag lyckades riktigt, eller?




Tur att både pepparkakshusen och pepparkakorna blev kalasbra. Anna gjorde en pepparkaka till Martih, ett stooort hjärta.




Det stora är inte att misslyckas
utan att resa sig varje gång man faller.


- 9

Vill slå ett slag för  H o v e t  ikväll. Känsla till 1000.




Vad tusan gör man när handbromsen sitter fast och bilen i princip hoppar fram. Jo man kör tills det börjar ryka och sen överväger man att stanna. Sätter så vackert upp en ostabil varningstriangel och fryser lite. Vickan hade en teori "det skall gå om man varmkör den i 45 minuter". Du har dina ljusa stunder.

Trodde inte jag skulle gå och jobba idag, mådde inte helt 100 när jag vaknade i morse. Först var jag jättevarm och sen började jag frysa. Gillade inte barn idag.
Övade julsånger idag och det riktigt lös i deras ögon. Man ser hur mycket ett barn älskar julen. Tänk att en dag på året kan vara så viktig. 24 december, the big day. Förstår dom för då var det stort.

I morgon blir det inget jobb för min del. Om jag kan säga nej då. Det verkar vara svåruttalat förtillfället.

UoMe

Flyttkartonger

Håller på och packar ner innehållet i mitt rum i kartonger nu. Det är hemskt tråkigt. Skall flytta på fredag tyvärr så jag kände att det var dags att ta tag i det på allvar.
Har hitills fått ihop 2 kartonger, blir nog inga fler än dom. Det mesta slängde jag i förra flytten så nu är det bara att packa ner skiten.
Försöker bli lite positiv nu men tror inte att det går idag . Förlorade förövrigt semifinalen förut, mot Stångenäs. Jag stod i mål, säger som förra gången, aldrig mer.





Det är söndag idag. Gillar det inte. Gillar dig.


Det snöar

Har förflyttat mig ända till Fiskebäck. Här skiner alltid solen, eller det är i alla fall vad min farfar brukar säga. Det gör den inte idag. Kollade precis ut genom fönstret och var tvungen att kolla igen, för det jag såg var inte okej. Det snöar, vill inte ha snö nu. Har fortfarande hål i mina skor.
Har just kollat igenom alla farmors kort, vet inte om jag skall skratta eller gråta riktigt. Tur att tiden går framåt och jag med den.
I morse var jag ute och sprang, tog ut mig totalt. Det var hur skönt som helst. Satte mig och kollade när PRO spelade bowling. Det var ganska underhållade. Det infinner sig ett lugn över denna dagen.
Det är ett rätt soft liv vissa lever.


Jag och Niklas typ 10 år sen.

Puss

Nittonde november

Idag fyller min älskade vän Karin år. Massa grattis till dig ! Hoppas du inte skjuter mig för mitt val av bild med du ser så sjukt go ut där. Var och drack en massa kaffe förut och åt tårta. Kul att träffa dom andra igen. Och Emelie dig är jag så sjukt stolt över. S k y t t e s o l d a t , hur ball låter inte det då ? Du har en vilja av stål.




Om ni någongång slängt en ost för att ni trott att det var mögel som var på kanten runt om så har ni trott fel. Det är nämligen salt som kommer från osten. Fick lära mig det idag, känner att det var värdefull information. Så gott folk lägg det på minnet.

En liten skrutt gjorde min dag. Småfolket är bra.






 

För jag vet att du bryr dig någonstanns.  


Inte sova nu

Utanför mitt fönster bygger dom ett nytt tågspår, nu, mitt i natten. Det låter som om det står en stor bil med V8 motor på våran altan och gasar för fullt. Inte nog med att det låter, det blinkar också. Typ rave här inne nu. Jag som brukar vakna mitt i natten har nu ännu svårare att somna om p.g.a det. T a c k !  Blir snart galen av  detta, vill bara sova.
Sömn är för tusan viktigt.
Jag håller förresten på och bli precis som en som jag jobbar med, blev lite rädd när jag upptäckte det förut. Kan inte säga att jag är helt nöjd med det. Men blir inte rädd för mig om jag låter som en jävligt naiv 40 + som älskar dagisbarnen över allt annat, gulli gulli..... wääääh. Skall ta tag i det i morgon och bli Malin igen, lite mer "sluta stoppa korv i näsan och ät din macka förtusan annars blir det absolut ingen frukt". Trött nu...

Jag såg en stjärna falla förut..


har ingen rubrik

Vänner kan vara bästa serien genom  tiderna. Jag vet inte men den är sjukt kul och för er som inte tycker det : Ni har ingen humor. Säger bara Pheobe Buffay, hur kan man låta bli att skratta?
Igår var det löpning i spåret med Anna och Sofi som gällde. Hur gött som helst. Och 12 stycken rusher i backen på befallning från coach. En överraskning utlovades också för varje extra vi gjorde. Och vi är ju inte dom som är dom... 
 Sen bar det av hem till Sofis soffa men först lite shoping på Ica. Kollade några Vänneravsnitt men det var liksom ingen som orkade skratta åt skämten som egentligen är hur kul som helst.
" J a g  t ä n k e r  i   h u v u d e t  , h a h a   d e t   d ä r   v a r   r o l i g t "

Sofi och Anna


 


Let's dance instead


The staff : Karin, Lisa, Pao, Björn, Vickan och jag. Och så Ak förstås :)

Svenshögens fotbollsförening firade 50 år, massa folk där. Tex Marith, vallens kanske främste företrädare och vid sin sida hade hon Danne.
Våran uppgift var att servera mat/alkohol så det var inte så betungande direkt.
- SÅÅ, en drink till dig, och en till mig, SKÅL !
Bartender är yrket, jag säger bara det.


Jag och Vickan

Vi trodde aldrig vi skulle få åka där ifrån, eftersom en öl bara kostade 20 kr så kanske ni förstår rushen i baren. Det fanns ingen botten hos folket. Haha, det var ganska intressesant att stå och kolla på alla fulla människor. Varför har alla så djupa, intressanta och seriösa samtal när dom druckit?


Björn blev innelåst i källaren, men för livet nu !

Jag och Vickan lämnade baren en stund och dansade lite, my God ! Det var ju hur kul som helst. Det fick de sista timmarna att gå lite snabbare och vips skulle vi åka där ifrån.
Jag åkte till the quiet island. Late late, but worth.


Betong

Har målat i det "nya" rummet idag, kan inte säga att jag är jättenöjd med resultatet. Jag säger bara e l e f a n t g r å  och ni förstår kanske . I morgon skall fondväggen målas i en färg som heter skogssvamp. Det kan komma att se ut hur fan som helst där inne, elefangrå + skogssvamp = helt fel val av färger? Försöker inte ens trivas, det är bra Malin, bra bra bra. Hatar stället, 4-ever.

I morgon skall jag gå på en mässa. Tror det var om utbildningar. Skall kolla upp om polisutbildning då, det börjar låta mer och mer som ett bra alternativ. Önskar jag visste precis vad jag vill göra, eller vad jag vill bli. Ibland känns det som om det vore lättare om man hade något att sträva mot, ett mål.  B u t , I ´ v e   t o   s e e   t h e   w o r l d   f i r s t . . .


Glögg i håret

Nu borde jag bara gå raka vägen till sängen och somna. Längesen jag var såhär trött. W e l l w e l l... 
Var hos Sofi förut. Vilket har blivit lite utav en tradition på onsdagar. Vanligtvis är det jag, Anna och Sofi som intar soffan och kollar på Bonde söker fru. Idag åt vi soppa. Sen kom Winkler och hennes lillasyster Jennie och dom hade bakat paj. Den var kalasgott. Dom hade vart på en föreläsning om sömn, låter intressant. Man skulle kunna jämföra min sömn med en 70-årings, det känns inte allt för bra.

Sen blev det lite julstämning. Anna värmde glögg och vi åt pepparkakor och clementiner. Sofi spillde glögg i mitt hår. Orkar tyvärr inte göra något åt det just nu så kanske kommer gå runt med en röd slinga i morgon, har inte riktigt bestämt mig om jag gillar färgen än.

Som sagt är trött nu, somnade nästan förut. Har vart väldigt kreativ idag. Pärlat pärlplattor hela dagen eller jag fick snarare sitta och stirra mig blind i en burk med pärlor i jakt efter en speciell lila pärla som det fan inte fanns många av. Men det var lite utav ett tidsfördriv och vips hade jag utan att tänka förbrukat cirka 1.5 timmar på att leta pärlor. Ibland kan så lite vara värt så mycket.


Nu skall jag sova som en 70-åring. See ya

Ser det ut som jag vet ?

Jobbade ihop med en minst sagt frågvis dam idag. Hon var säkert 40 år äldre än mig och också vikarie. Hon hade nog svårt att ta intiativ eller något för hon frågade mig om precis allting. Jag är 19 år, hallå. Dessutom kommer det fram att hon jobbade på avdelningen igår, hon har haft en hel dag mer än mig att lära känna stället. Ändå så verkade hon tycka att jag såg ut att veta precis allt. Jag såg nog jävligt rutinerad ut där jag satt och målade hjärtan. Jag visste ju såklart lika lite som henne, men man får inte vara dum för det. Om man frågar saker så verkar man vara den som inte har koll, jag frågar aldrig något. Alltså full koll.



Bonde söker fru i Sofis soffa idag. Missade förra veckan, toooo bad.

Bullar i ugnen



Tror jag på något sätt lyckades. Det liknar bullar och det smakar som bullar.
På andra försöket var det i och för sig sabbade den första degen, eller det hann aldrig bli någon deg för jag dödade jästen så att säga.
Men nu kommer snart Björn, Ak och Vickan och skall äta upp dom såkallade bullarna.

Har by the way fått hjälp av Emma att fixa min blogg som ni säkert märkt. T a c k ! Stort tack.


Skills

Idag skall jag baka bullar. Det var nog ett år sen sist och då blev dom totalt misslyckade, jäste inte ens. Hårda små torra bullar. Bättre lycka denna gång. Har i allafall bevisat att jag kan baka blåbärspaj. 6 av 5 möjliga, det kan ju inte vara ett dåligt betyg. Bullar är dock lite krånligare, skall jäsa och hålla på. Blir så otålig..
Men jag återkommer säkert senare med resultatet....sååå restrain yourself !



Blev kvar här. Hittade ett kort på mig från tiden då jag hade mörkbrunt hår. Dags att färga tillbaka kanske ?



My God ! Inte igår och inte i förrgår heller....




eller så får jag helt enkelt vara blond, vissa säger att det speglar min personlighet bättre. Men det är inget jag kan hålla med om.

Nu skall jag baka...

Tack gud för desinfektionsmedlet

Ja, jag har jobbat idag. Kunde inte blivit gladare i morse när dom ringde. Hade t o m två ställen att välja mellan. Antingen i Ödsmål eller i Jörlanda. Det var inte svårt att välja. Blev såklart Ödsmål, mitt favoritställe hittills. Barnen är som små ljus. Hamnade hos kottarna (dom minsta barnen). Efter 20 min så var det en liten kotte som släppte ut syndafloden, mitt på golvet. Malin fixar ! Ibland blir jag bara så trött...
- Stå still eller sätt dig ner, gå inte här för det är blött på golvet.
- PLAAASK ! och nu blev strumporna jätteblöta.. och golvet fylldes med små fotspår.
- Vad sa Malin ?

Jag ljög för ett barn idag. Men det var i förebyggande syfte. Det var en vit lögn och hade jag inte sagt den hade hon fortsatt vicka på stolen och så småningom ramlat baklänges och slagit i huvudet i golvet. Så man kan säga att jag räddade ett litet huvud genom att dra en vals.
Dagen fick ett lite abrupt avslut då en av fröknarna tyckte jag såg väldigt sjuk ut. Jag sa att nej jag mår bra, men hon trodde mig inte utan skickade hem mig. I och för sig bara en halvtimma för tidigt men ändå. På väg hem upptäckte jag till min stora förvåning att det saknades en vante. Hm, vet inte hur den kunnat hoppa ur min ficka, men jag drar slutsatsen att något litet barn kanske vart och lekt med min varma vita vante, snyft. 

Nu skall jag ut och springa känns som en prio 1 ! Puss
 

01.25

Såg på Mirrors idag, det är en skräckfilm ! Men jag har tyvärr ingen reaktionsförmåga, jag skriker inte och jag hoppar inte 5 meter upp i luften av rädsla. Jag bara sitter där som om jag tittade på en romantisk komedi. Helt enkelt en supertråkig biobesökare. Och som pricken över i:et var jag så nära att somna också. Det är inte okej. Björn och Ak däremot dom vågade knappt släppa händerna för öronen för att äta popcorn. Jag är mer en sån som blir rädd när jag kollar på Beckfilmer, det är ju mer verkligt. Huuuh !




Nu sitter jag och lyssnar på Kleerup, hur otippat som helst. Men låten han gör med Marit Bergman (3 A.M) är så sjukt skön. Brukar säga att det inte är musik, MEN, things can change, gör ett undantag. Helt okej att lyssna på den.

"miss you so and
I pretend
I can feel your hands
and arms around me
trying to fall asleep again
sleep again it´s 3 AM"

















IoU UoMe


PEACE !

Idag är det söndag, jag sa "idag är det söndag". Ingen reaktion. För jag är glad !



I fredags var det utgång, blev dock inte så bra som den kunnat bli. Först skulle jag inte med alls men sen blev jag helt plötsligt jätteladdad och bestämde mig för att åka med i alla fall. Först var vi på Sense och drack lite likör 43 med mjölk, love u ! Sen gick vi till Trädgårn och nu hade min laddning börjat försvinna, jag var inte full utan bara trött. Hur gick det till ? Tog mig tyvärr aldrig upp från den svakan utan det gick bara utför för mig. Lika bra att åka hem, men det var ju inte helt lätt. Hatar västtrafik, aldrig mer buss. Dom hade tjänat på att göra en automat där man stoppar in en hundralapp så kommer det ut ett busskort, varför finns inte det ? Jag är smartare än dom.
Förresten tycker inte jag att busschuförerna skall vara så jävla otrevliga, jag misstänker att dom gått nån slags attitydkurs nyligen. Dom står fan på sig. Inte deras problem om jag bara stämplar 2 kuponger när jag igentligen skall stämpa 16. Det är kontrollantens jobb och vad jag såg så var det ingen kontrollant i närheten. Så vad är problemet ?
Busschaufören ville heller inte släcka ljuset i bussen för han var tvungen att se vad vi höll på med. Viktigt !

Igår var jag hos Helen, kollade lite på Stjärnor på is, var väl inte så jättebra men Markus är snygg kom vi fram till.
Har hjälp mamma att köra lite flyttkartonger, just nu bor vi i kartonger känns det som. Jag borde nog också börja packa snart...hm. Som sagt idag är det söndag och då är det bio igen. Vet dock inte vilken men det lär jag ju märka när jag kommer dit. Litar på att Björn och Ak väljer en bra.
Nu kom det folk hit som skall mäta och hålla på. Bäst att man inte är i vägen, avlägsnar mig nu.




Pussar


Thank God it´s Friday..

Kunde i och för sig varit onsdag eller vilken dag som helst i veckan men det är det inte. Nu infinner sig inte den äkta fredagskänslan i mig eftersom jag inte jobbar idag, så jag får bara låtsas att det skall bli underbart skönt med helg.
Men ändå, det är fredag gott folk.
Har nog ändå lite saker jag måste ta tag i idag så det känns skönt, slipper jag sitta här hela dagen.
Fast prio nr 1 : STÄDA. Har insett att något måste göras och det är snarast. Lika bra att få det gjort.
















Välkommen Vix

Jag har saknat dig som en tok, åk aldrig ifrån mig sådär igen.





Min vän av trä

Har haft en riktig arbetslös dag. Åkte i väg och fixade lite saker på torget i morse, det var jag och pensionärerna. När jag kom hem så gick jag lös med sprättaren och gjorde om ett par byxor lite. Det är sånt jag kan få för mig när jag har tråkigt. Jag blev inte jättenöjd med resultatet så jag fick åka till mormor och hon fick lite snyggt styra upp det hela. Jag trodde helt enkelt att jag skulle behärska att sy själv, nu efter helgen och allt. Men där tog jag mig för mycket vatten över huvudet.

En dag hemma går så långsamt att jag vill spy. Dödade lite tid genom att spela gitarr. Det hjälper fan mot allt tror jag. Skaffa en gitarr ! Tiden försvinner. Love it.



Älskar den brutalt mycket !




 

Två kvinnliga kvinnor

Jag och Anna åkte ner till Ica för att inhandla lite till våran romantiska middag. Vi gick länge runt i affären och funderade på vad vi ville äta. Vi kollade i Icas receptbank men tror vi insåg rätt snabbt att det var alldeles för avancerat för oss. Vi kom i allafall tillslut fram till att vi skulle göra tacopaj.
Den blev perfekt. Fast man kan ju inte förvänta sig annat heller med tanke på våra kunskaper i köket. Länge leve Görel !

     
Anna blev så sjukt nöjd med degen


 Handla, laga mat, stryka och sy. Vi är så otroligt kvinnliga.



 
Anna 5år...

Vi tog bussen till stan...... och man riktigt ser hur kissenödig Anna är här. Hon kunde inte sitta still, tappade talförmågan och kunde inte tänka klart. Fast tydligen tränar Anna sin blåsa på jobbet, dricker 1l vatten innan hon ger sig i väg. Så hon lär vara van !


RSS 2.0